ABD medyasında şok iddia! İsrail hain saldırıyı uzun yıllar boyunca planlamış

İsrail'in Gazze işgalini başlatmasının ardından Orta Doğu'da büyük savaşın tuşuna basıldı. Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 25 kişi öldü, 608'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

ABD'li bir istihbarat yetkilisinin ABC News'e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan yetkili, İsrail'in Hizbullah cihazlarını patlatma operasyonunu en az 15 yıldır planladığını söyledi. Gizli kaynak, böyle bir operasyonda ajanların kendilerini tedarik zincirine dahil edebilmeleri ve paravan şirketlerin kurulması için kurnaz ve uzunca bir süreç gerektirdiğinin altını çizdi.

Yetkili, operasyona dahil olanlardan kişilerin, İsrail istihbaratına hizmet ettiklerinin farkında bile olmama ihtimalinin de altını çizdi.

New York Times'a konuşan iki istihbarat yetkilisi de, İsrailli yetkililerin çağrı cihazlarını doğru zaman geldiğinde basılacak "düğmeler" olarak adlandırdığı detayına yer verdi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."